Wedstrijdskiën

Meedoen aan echte skiwedstrijden is natuurlijk superleuk. Wedstrijden worden gehouden op borstelbanen (zoals bij Skicentrum Moser), op indoor sneeuwbanen, en in de Alpen.

Skiteam Twente richt zich voornamelijk op deelname aan wedstrijden op borstelbanen, de zogenaamde Baanwedstrijden.

Maar wat is daar nu voor nodig?

Als eerste zorg je dat je lid bent van Skiteam Twente, daarmee wordt je automatisch lid van de Nederlandse Ski Vereniging (als je dit zelf nog niet bent). Zo kan je op wedstrijden voor Skiteam Twente uitkomen.

Verder heb je een Nationale licentie alpineskiën nodig. Met de nationale licentie alpineskiën kun je meedoen aan skiwedstrijden en para skiwedstrijden die georganiseerd worden door (en onder auspiciën van) de Nederlandse Ski Vereniging. Deze wedstrijden vinden zowel plaats bij de Nederlandse skihallen en borstelbanen, als in de Alpen.

De Nederlandse Ski Vereniging heeft op hun website ook informatie staan over beginnen met wedstrijdsport: https://www.wintersport.nl/vereniging/beginnen-met-wedstrijdsport.

Daarnaast heeft de Nederlandse Ski Vereniging enkele jaren geleden een informatieboekje wedstrijdskiën uitgebracht.

Mocht je toch nog vragen hebben, dan kan je deze stellen aan ons Plaatselijk Wedstrijd Secretariaat (PWS):  pws@skiteamtwente.nl

Aanvragen wedstrijdlicentie

Om deel te kunnen nemen aan landelijke wedstrijden is een Nationale licentie alpineskiën van de Nederlandse Ski Vereniging verplicht (NSkiV). Deze licentie is aan te vragen bij op de website van de NSkiV. Een licentie moet minimaal vijf dagen voor je eerste wedstrijd zijn aangevraagd.

Bij deelname aan wedstrijden gelden de volgende voorwaarden:
– Lidmaatschap NSkiV;
– Een verzekering die geldt tijdens wedstrijden;
– In bezit van een actuele nationale wedstrijdlicentie (zelf jaarlijks aan te vragen, kosten Eur 23,- (Voor 1 oktober); Eur 28,- (Vanaf 1 oktober);

– Ondertekende atletenverklaring (eenmalig te verklaren, blijft geldig);

– een kopie van je paspoort (eenmalig, en bij verlopen paspoort).

Meedoen aan wedstrijden

Als dit allemaal is geregeld, en je het juiste materiaal hebt, kun je meedoen aan wedstrijden. Je doet eerst mee aan wedstrijden waar geen puntenlimiet geldt, bijvoorbeeld de Nationale Puntenwedstrijden Baan (NPWB). Je begint met 999 punten, en probeert in wedstrijden punten eraf te skiën. Hoe dit in zijn werk gaat, kun je lezen in het informatieboekje wedstrijdskiën. Als je aan de puntenlimieten voldoet, kun je ook aan andere wedstrijden meedoen.

Reglement Alpineskiën NSkiV

Klik op onderstaande link voor het actuele reglement Alpineskiën.

Copyright © 2021 Skiteam Twente. Powered by Bantoe. Theme by ThemeRex.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux