Wedstrijden

Op de website data.wintersport.nl staat de kalender met alle wedstrijden en de uitslagen.

Skiteam Twente richt zich voornamelijk op deelname aan wedstrijden op borstelbanen, de zogenaamde Baanwedstrijden. Filter bijvoorbeeld op Nationale Punten Wedstrijd Baan (NPWB) om een overzicht te krijgen van alle NPWB.

Bij sommige wedstrijden gelden puntenlimieten voor deelname. In overzicht met puntenlimieten staan vanaf bladzijde 3 de eisen vermeld voor deelname aan de diverse Baan wedstrijden.

Enkelvoudige wedstrijden

Nationale puntenwedstrijden (NPWB)
Open inschrijving voor licentiehouders in de categorieën benjamins, aspiranten, scholieren, junioren, senioren en veteranen. Deze wedstrijden staan steeds op zichzelf, en tellen mee voor de NSkiV-punten lijst. Er wordt geskied in drie manches per wedstrijddag, waarbij de beste 2 tijden bij elkaar worden opgeteld. De puntenwedstrijden worden gedurende het skiseizoen zeer frequent op diverse skibanen georganiseerd.

Nationale (Jeugd) Kampioenschappen (NK / NJK)

De Nederlandse kampioenschappen (NK) en Nederlandse Jeugdkampioenschappen (NJK) alpine baan vinden iedere jaar op een andere locatie in Nederland plaats. Deelname aan deze wedstrijd staat open voor alle licentiehouders die aan een maximum aantal NSkiV-punten voldoen.
De wedstrijd bestaat uit 2 verschillende manches (systeem AB) en valt onder het NSkiV puntensysteem. De overall jeugdkampioenen en de nummers 2 en 3 overall worden automatisch geplaatst voor deelname aan de nationale kampioenschappen (NK) baan.

Zie https://www.wintersport.nl/vereniging/nk-njk-alpineskien-baan voor meer informatie.

SnowStar baan 
Dit is een enkelvoudige wedstrijd die de NSkiV organiseert in samenwerking met een baan of club, gekoppeld aan de Nationale Jeugd Kampioenschappen. Deze wedstrijd is bedoeld voor benjamins, Aspiranten 1 en 2 (Voor Aspiranten 2 alleen als die niet aan puntenlimiet NJK baan voldoen). 
Er wordt geskied in 3 omlopen, waarbij de beste 2 tijden bij elkaar worden opgeteld. Tevens wordt er 1 trainingsomloop gehouden. Op die manier kunnen alle kinderen een keer oefenen. Het parcours wordt waar mogelijk voorzien van schansjes, etc.

Zie https://www.wintersport.nl/vereniging/nk-njk-alpineskien-baan voor meer informatie.

Seriewedstrijden

Kids Cup baan
De Kids Cup baan bestaat uit drie verschillende wedstrijddagen met 2 gekoppelde wedstrijden per dag, waarbij je punten verdient voor het eindklassement van de Kids Cup baan. Per wedstrijd worden 2 manches geskied. Voor deelname aan deze wedstrijd geldt dat de wedstrijdskiër een licentie moet hebben en er geldt een puntenlimiet. Deelname staat open voor de leeftijdsgroepen Aspiranten 1 en 2 en Scholieren 1 en 2. Deze wedstrijden vallen onder het NSkiV puntensysteem.

Zie https://www.wintersport.nl/vereniging/kids-cup-baan voor meer informatie.

2R@ce (parallel wedstrijd)
De 2R@ce is een serie wedstrijd van drie verschillende wedstrijddagen, bedoeld voor de leeftijdscategorieën scholieren 1 en 2, junioren, senioren en masters. Dit is een wedstrijd waarbij alle skiërs eerst aan een slalomwedstrijd deelnemen en daarna aan de parallelslalom. Voor kwalificatie voor de parallelslalom geldt de totaaltijd van de twee beste omlopen uit de NPWB voorafgaand op dezelfde dag. De top 8 van de volgende leeftijdscategorieën kwalificeert zich voor de 2R@ce(parallel) en skiet per leeftijdscategorie tegen elkaar.
• Top 8 meisje scholieren
• Top 8 jongens scholieren
• Top 8 heren JSM
• Top 8 dames JSM

Aanmelden wedstrijden

– Aanmelden voor alle BAANwedstrijden geschiedt via het Plaatselijk Wedstrijd Secretariaat (PWS).

Van de PWS ontvang je de uitnodigingen. Na overleg met de trainers meld je je bij de PWS aan. Je dient zelf je puntenaantal bij te houden voor aanmelding (voor wedstrijden met een puntenlimiet). De sluitingsdatum voor NPWB’s is altijd op woensdagavond om 20.00 uur, tenzij anders in de mail is vermeld. Het inschrijfgeld per wedstrijd dient op de wedstrijddag zelf te worden voldaan aan de PWS.

Voor de seriewedstrijden: Kids Cup Baan, 2R@ce, de SnowStar Baan en het N(J)K Baan moet je jezelf aanmelden via de NSkiV. De uitnodigingen hiervoor en aanmeldprocedure ontvang je wel van de PWS. Het inschrijfgeld per wedstrijd dient bij aanmelding te worden voldaan bij NSkiV.

– Aanmelden voor SNEEUWwedstrijden door jezelf (na overleg met de PWS).

Vragen

Voor vragen kun je terecht bij de Plaatselijk Wedstrijd Secretariaat (PWS) via pws@skiteamtwente.nl .

Copyright © 2021 Skiteam Twente. Powered by Bantoe. Theme by ThemeRex.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux